Veelgestelde vragen

Waar vind ik de Nieuwe Kerkgemeente?

De website van de Nieuwe Kerkgemeente is te vinden op https://nieuwekerkgemeente.nl

Hoe meld ik me aan voor de weekbrief van de Nieuwe Kerkgemeente?

Voor het aanmelden van de weekbrief van de Nieuwe Kerkgemeente, gaat u naar de aanmeldpagina op de website van de Nieuwe Kerkgemeente.

Waar vind ik de Waalse Gemeente?

De Waalse Gemeente heeft geen eigen website, maar is te vinden op deze website onder het menu Organisatie

Is de Oostkerk te bezichtigen?

De Oostkerk is sinds januari 2017 niet meer in gebruik voor de zondagse erediensten. De Oostkerk wordt nu verkocht, het is nog niet bekend of en wanneer deze in 2019 geopend is.

De situatie was tot voor kort als volgt:

In mei is de Oostkerk elke donderdag geopend, met uitzondering van Hemelvaartsdag. In juni, juli en augustus is de Oostkerk open op dinsdag, woensdag en donderdag. Openingsuren: 10.30 tot 16.30. Op de donderdagen in juli en augustus is er, tussen 12.30 en 13.00 een middagpauzeconcert.

De toegang is gratis. Een vrijwillige bijdrage voor het onderhoud van de monumentale kerk wordt zeer op prijs gesteld. Rondleiding en beklimming van de koepel kost €2,50 voor volwassenen en €1,00 voor kinderen jonger dan 12 jaar.

Hoe kan ik collectebonnen aanschaffen?

U kunt gebruik maken van collectebonnen voor de collectes tijdens de diensten in alle wijkgemeenten. Meer informatie vindt u onder Contact -> Collectebonnen

Aanvragen van PGM e-mailadressen

Voor zowel de centrale als de wijkgerelateerde activiteiten zijn e-mailadressen beschikbaar. Deze kunt u zelf aanvragen. Het gaat om e-mailadressen die eindigen op:

  • pgmiddelburg.nl;
  • koorkerk.nl;
  • ontmoetingmiddelburg.nl.

Zowel voor personen als groepen kunnen e-mailadressen aangemaakt worden. Er wordt gebruik gemaakt van de diensten van Google, dus voor wie vertrouwd is met de werking van Gmail is het een kleine overstap. Het is bovendien mogelijk om e-mail van ‘oude’ e-mailadressen te laten ophalen door het nieuwe e-mailadres.

Wilt u ook gebruik maken van een e-mailadres voor uzelf, een groep of een activiteit, dan kunt u dit aanvragen via beheer AT pgmiddelburg DOT nl. De website-beheerders zullen het e-mailadres aanmaken en indien nodig aanpassen op de pgmiddelburg.nl website.

Ook voor vergeten wachtwoorden kunt u bij hen terecht.

Het gebruiken van PGM e-mailadressen

De PGM e-mailadressen maken gebruik van de zakelijke variant van Gmail. Hiermee is de veiligheid even goed gewaarborgd als bij de consumentenversie hiervan. Daarnaast biedt het extra voordelen voor organisaties.

Tips voor het gebruik:

  • De e-mail is te lezen vanaf elke computer door op https://gmail.com in te loggen met uw e-mailadres en wachtwoord;
  • U kunt uw e-mailprogramma instellen via de instructie die Google geeft. We adviseren te kiezen voor IMAP en niet voor POP3, omdat de inhoud van de postbus dan op alle apparaten altijd hetzelfde is.
  • Ook op een iPad, iPhone of Android apparaat is het account eenvoudig toe te voegen door te kiezen voor een Google-account.
  • U kunt zelf e-mail importeren uit uw oude account. Ook kunt u de beheerders vragen om dit voor u te doen. Daarvoor hebben ze wel het wachtwoord van uw oude e-mailadres nodig.
  • U kunt adressen uit uw oude Gmail account exporteren en deze ook weer importeren in het nieuwe account.
  • De beheerders kunnen het wachtwoord voor u resetten als u dit vergeten bent. De inhoud van uw postbus is persoonlijk en niet toegankelijk voor de beheerders.
Voor vragen over en ondersteuning bij het gebruik van de e-mailadressen kunt u terecht bij beheer AT pgmiddelburg DOT nl

Ik wil mijn e-mail wachtwoord wijzigen, hoe doe ik dat?

Sommige accounts worden door meerdere mensen gebruikt. Het zomaar wijzigen van het wachtwoord van een account kan er dan voor zorgen dat anderen geen toegang meer krijgen.

Wil je het wachtwoord van je account wijzigen, neem dan contact op met de scriba van de Nieuwe Kerkgemeente of met een van de beheerders (via beheer AT pgmiddelburg DOT nl). Zij kunnen het wachtwoord opnieuw instellen, waarna je zelf een nieuw wachtwoord kunt kiezen. Geef bij je verzoek ook je privé e-mailadres door ter verificatie.